Sch!k is een samenwerkingsverband van kunstprofessionals uit de regio en werkt samen met Scala, Drukkerijmuseum en Kunsthuis Secretarie

 

 

 

   

 

Linoleumsnede is een druktechniek die de meesten wel kennen van de basisschool. Toch kun je veel meer met deze techniek dan je zou vermoeden. In deze cursus komen verschillende hoogdruktechnieken aan bod, waaronder de meerkleuren druk door middel van reductietechniek. De docent stimuleert je in je creatieve en expressieve proces.

 

Linoleumsnede is een grafische techniek waarbij dat wat niet wordt weggesneden, en dus hoger op de plaat ligt, wordt afgedrukt. In de cursus leer je de techniek van het linoleum-snijden van een graficus die zich in deze techniek heeft gespecialiseerd: Lenneke Saraber . 

Maar er zijn ook nog andere zeer interessante hoogdruk technieken. Elk materiaal heeft zijn eigen karakter en mogelijkheden. Om deze te bewerken heb je verschillend gereedschap nodig. Voor het snijden in linoleum gebruiken we speciale mesjes. Het snijden is een spel van licht en donker, laten staan of wegsnijden. De verschillende mesjes laten een verschillende snijlijn zijn en geven zo een eigen karakter mee aan de plaat.

Ook het afdrukken kent verschillende mogelijkheden. Je kunt met de hand of onder de drukpers platen drukken. Het mooie is dat je op verschillende soorten papier en karton kunt drukken en bijvoorbeeld ook op textiel.

Er kunnen veel afdrukken gemaakt worden van een hout- of linoleumsnede. 

In deze cursus beginnen we met eenvoudige kleine afdrukjes om het proces, het materiaal en het afdrukken onder de knie te krijgen. Daarna wordt het steeds complexer met meerdere platen en kleuren en combinaties van materialen.

De docent laat je op eigen niveau werken en te verdiepen. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s: landschap, portret, letters en abstractie. Je hoeft geen tekentalent te zijn om deze cursus te volgen. Er is altijd een mooi resultaat en de mogelijkheid om je te verdiepen.

 

8 lessen incl materiaal: € 200,--

Start: Donderdagavond 20 september 2018

Tijd: 19.00 - 21.30 uur

docent: Lenneke Saraber

 

 

Wil je meer informatie, stuur een mail naar Lenneke

 

 Schrijf je hier in


Voornaam  
Tussenvoegsel  
Achternaam  
     
Straat huisnr.
Postcode  
Plaats  
     
Telefoonnummer    
Email adres  
Geboortedatum dd-mm-jj
Cursus  


Ik verklaar hierbij de voorwaarden gelezen te hebben en weet dat de inschrijving bindend is met het invullen van deze mail.Opmerkingen: