Reis Berlijn en Bauhaus

In samenwerking met Bolderman Reizen heeft architectuurhistoricus Hans de Man een unieke kunst- en architectuurreis samengesteld naar Berlijn en het Bauhaus in Dessau. We overnachten in een prima hotel in het bruisende centrum van Berlijn. (de reis is inmiddels vol, plaatsing op reservelijst is mogelijk)

 

Programma

Dag 1 – 13 september 2019  

08.00 uur : Vertrek vanuit opstapplaats in Meppel. 08.30 uur : Vertrek vanuit Zwolle. 17.00 uur : Verwachte aankomst bij ons hotel in centrum Berlijn. De rest van de avond is naar eigen inzicht te besteden.

Dag 2 –  14 september 2019 We starten met een korte wandeling bij het Kulturforum en we bekijken het Hansaviertel.  De bus brengt ons vervolgens naar de Frankfurter Tor. We lopen over de indrukwekkende Karl Marx Allee terug naar het stadscentrum (je kan ook de metro nemen). Op de Karl Marx Allee zijn  verschillende eetgelegenheden. Vrij verblijf in het centrum.  Bezoek Reichstag in de avond waarna de bus ons terug brengt naar het hotel.  Wil je deze dag of een deel ervan naar eigen inzicht besteden dan kan dat ook natuurlijk!

Dag 3 –  15 september 2019We starten met een bezoek aan het indrukwekkende  Sanssouci Park, Potsdam (toegang gratis en diverse eetgelegenheden).  Daarna een kort bezoek aan de Einsteintoren Potsdam (toegang gratis).  We vervolgen onze reis richting de prachtig gelegen Villa van Max Liebermann aan de Wannsee.  Toegang 7 euro. Je kan hier uitstekend eten op het schitterend gelegen terras met uitzicht op de Wannsee. (Als alternatief kan je ook het nabijgelegen Wannseeconferentie Haus bezoeken of een terrasje pakken aan het water.  Via Siedlung Siemensstadt terug naar het hotel.

Dag 4 – 16 september 2019We starten met de wereldberoemde Onkel Tom Hütte Siedlung van Bruno Taut, zonder meer een van de mooiste woonwijken van Berlijn. De bus brengt ons vervolgens naar het Brücke Museum en het naastgelegen voormalige atelier van Arno Breker. Combinatie-entree 5 euro. Gelegenheid tot lunch. Daarna bezoeken we de Unesco-woonwijk Hufeisensiedlung . Op weg naar ons hotel nog een kort bezoek aan het  Treptowerpark met het indrukwekkende Sovjet-monument voor de Russische slachtoffers van de slag om Berlijn.

Dag 5 – 17 september 2019Bezoek aan het Bauhaus Dessau en de Meisterhäuser. 13.00 uur : Aanvang terugreis richting Nederland. Verwachte terugkomst in Zwolle 20.30 uur,  Meppel 21.00 uur.

prijs € 519,– euro (maximaal 30 deelnemers)

De reissom is inclusief:

 • Vervoer per comfortclass touringcar (Bolderman Reizen) voorzien van alle faciliteiten
 • Alle excursies per bus 
 • Eigen opstapplaatsen in Zwolle en Meppel
 • 4 overnachtingen in Hotel Mark Apart Kurfürstendamm op basis van een 2-persoonskamer 
 • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Reisleiding door Hans de Man
 • Uitgebreide reisdocumentatie

 

De reissom is exclusief:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Entreegelden excursies
 • Overige verzorging (o.a. lunches en diners)
 • Toeslag éénpersoonskamer                                      € 108,00 p.p. voor 4 nachten
 • Calamiteitenfonds                                                        € 2,50


Voor vragen kan je een mailtje sturen naar Hans de Man

Aanmelden Berlijn en Bauhaus 

S.V.P. geboortedatum vermelden (ook van reispartner)

Mochten er problemen zijn met aanmelden meld het hier Velden met een * zijn verplichte velden.
Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.

Scroll to top