Excursies

EXCURSIE zaterdag 25 MEI 2019

SNOUCK VAN LOOSENPARK ENKHUIZEN EN DE NOLLEN DEN HELDER 

Zaterdag 25 mei organiseren wij, in samenwerking met Cultuurbedrijf Noordoostpolder een bijzondere excursie naar Enkhuizen en Den Helder.

We starten bij het prachtige station van Enkhuizen dat nu dienst doet als horecagelegenheid en waar we een kop koffie drinken. Vervolgens wandelen we onder leiding van een lokale gids door het naastgelegen Snouck van Loosenpark, een van de mooiste woonparken van Nederland dat is aangelegd aan het eind van de 19e eeuw. Vervolgens gaat de wandeling door het historische centrum van Enkhuizen waar ook gelegenheid is voor de lunch.

De Nollen, aan de rand van Den Helder, is het best bewaarde geheim van de kunstwereld. Het betreft een volstrekt uniek project van kunstenaar Rudi van der Wint (1942-2006) waar reusachtige metalen constructies op haast surrealistische wijze zijn geplaatst in het duinlandschap. Daarnaast zijn er diverse follies die aan de binnenkant door de kunstenaar zijn beschilderd.  Van der Wint was naast beeldhouwer ook schilder en de bekende grote doeken in de Tweede Kamer zijn van zijn hand. Wij krijgen zaterdag 25 mei een uitvoerige rondleiding in kleine groepen.

Reisleiding:  Hans de Man
Vervoer per luxe touringcar, koffie of thee in Enkhuizen, rondleiding Snouck Van Loosenpark en oude centrum Enkhuizen, rondleiding Kunstproject De Nollen Den Helder. (lunch niet inbegrepen)
prijs: € 59,50  (op basis van museumjaarkaart, anders + € 5,00 ter plekke te voldoen)  nog 2 plaatsen beschikbaar

Je kan je hier opgeven

programma 

8.00 uur vertrek Meppel (station voorzijde)
8.45 uur vertrek Emmeloord (cultuurbedrijf)
10.00 uur aankomst Enkhuizen Koffie in “het station”
10.30 uur bezoek Snouck Van Loosenpark en stadswandeling door Enkhuizen
13.00 uur vertrek naar Den Helder
14.00 uur start rondleiding De Nollen
16.15 uur Gelegenheid voor drankje
16.45 uur vertrek richting Meppel en vervolgens naar Emmeloord

Vervoer met luxe touringcar, maximaal 40 deelnemers
Vertrek vanaf Station Meppel voorzijde en cultuurbedrijf NOP Emmeloord

Excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Scroll to top