Pottendraaicursus voor beginners en gevorderden

Docent Joop Beekwilder

Al schilderend word je schilder. Al beeldhouwend word je beeldhouwer en al potten bakkend word je pottenbakker. Maar je moet wel op de uitkijk staan want anders blijf je steken in de techniek. Ik kan je leren hoe je moet centreren, openen en optrekken. Dat is een techniek die iedereen zich eigen kan maken. Wat daar voor vorm uitkomt is minstens even belangrijk en hangt af van hoe je op de uitkijk hebt gestaan. Leren kijken leer je van iemand die weet hoe en waar naar je moet kijken. Alle vormen zijn opgebouwd uit de basisvormen. Het vierkant of de kubus, de cilinder, de kegel en de bol. Daar begint alles mee en in het eerste deel van de cursus ligt daar het accent. Het tweede deel gaat over het combineren van deze basisvormen tot een evenwichtige vorm. Daarna volgt de bewerking naar een eindresultaat.
Geen eindeloze oefeningen tot je een goede cilinder kan draaien en dan pas de tweede en derde stap. Al draaiend word je een draaier. Dus meteen naar de vorm die je voor ogen hebt. Zo bouw je stap voor stap ervaring op en verbeter je de techniek die nodig is om te maken wat je in gedachten hebt. Dat is mijn lesmethode die ik 30 jaar succesvol heb toegepast.

Wie ben ik?
Ik ben Joop Beekwilder. In 1967 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving” te ’s-Hertogenbosch. Ik heb 33 jaar lesgegeven in het vak Keramische vormgeving binnen het Kunstvak Beroepsonderwijs aan Kunstacademies in Enschede, Breda en Kampen en Centra voor Amateuristische Kunstbeoefening. In den Bosch, Veghel en Tilburg. Tot 2019 heb ik een eigen werkplaats gehad en ben in dat jaar gestopt met mijn dagelijkse productiewerkzaamheden. Mijn atelier is inmiddels ingericht om op beperkte schaal mensen te ontvangen die een of meerdere dagdelen per week hun vaardigheden willen beoefenen. Er kan worden gedraaid, geglazuurd en gestookt. Meer informatie daarover via het E-mailadres:  joop.beekwolder@me.com


Najaarscursus Woensdagavond.
Let op! Deze cursus is momenteel vol. Je kan je wel alvast inschrijven voor de volgende cursus die begint op 11 januari 2023. Dan kom je ook op de wachtlijst voor de najaarscursus. Als er een plek vrijkomt kan je instromen voor de rest van de cursus. Je betaalt dan alleen voor de resterende periode.
aantal lessen: 12 – exclusief 2 decoratie -en glazuurlessen (optioneel)
lestijd: woensdagavond 19.30 – 22.00 uur

eerste les: 14  September 2022
locatie: de Plataan Meppel

docent: Joop Beekwilder
materiaal: excl. klei, incl. glazuur/stoken
kosten: € 225,00
Vul hieronder bij het vak “dagdeel” woensdagavond najaar 2022 in

Najaarscursus Donderdagmiddag
aantal lessen: 12 – exclusief 2 decoratie -en glazuurlessen (optioneel)
lestijd: donderdagmiddag 12.30 – 15.00 uur

eerste les: 15 September 2022
locatie: de Plataan Meppel

docent: Joop Beekwilder
materiaal: excl. klei, incl. glazuur/stoken
kosten: € 225,00
Vul hieronder bij het vak “dagdeel” donderdagmiddag najaar 2022 in

Najaarscursus Donderdagavond
aantal lessen: 12– exclusief 2 decoratie -en glazuurlessen (optioneel)
lestijd: donderdagavond 19.30 – 22.00 uur

eerste les: 15 September 2022
locatie: de Plataan Meppel

docent: Joop Beekwilder
materiaal: excl. klei, incl. glazuur/stoken
kosten: € 225,00
Vul hieronder bij het vak “dagdeel” donderdagavond najaar 2022 in

NB: De decoratie -en glazuurlessen zijn optioneel. Je kan je daar als cursist apart voor opgeven als je bent ingeschreven voor een draaicursus. Zelfs nog een week van tevoren. Er zijn per cursusperiode 2 lessen gepland, steeds na een lesblok van 6 lessen. Dus halverwege de cursus en na de laatste les. Zo kan je zelf bepalen of deelname zin heeft als je bijvoorbeeld te weinig westukken hebt. Daarom kan je dit beter in overleg met mij doen.

SCHRIJF JE HIER IN

Mochten er problemen zijn met aanmelden meld het hier 
    Velden met een * zijn verplichte velden.
    Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.

     

    Scroll to top