Beeldhouwen

Hugo Galama

In eerste instantie heb ik me kunstzinnig geschoold aan de Nieuwe Academie en daarna ook bij Artibus te Utrecht. In 1996 ben ik verhuisd naar Drenthe en vanaf die tijd heb ik me vooral toegelegd op de beeldhouwdiscipline. Veel van mijn werk gaat over de mens en z’n zoektocht in het leven. Ook al is dit voor de buitenstaander lang niet altijd goed zichtbaar. In mijn werk gebruik ik een diversiteit aan materialen. Steen en hout hebben mijn voorkeur, hoewel het gebruik van karton een nieuwe ontwikkeling in mijn werk laat zien. Ik vind mezelf dan ook als beeldend kunstenaar onderzoekend en veelzijdig.

Naast mijn werk als docent op Windesheim geef ik creatieve cursussen en workshops. Vanuit mijn eigen atelier in Ansen werk ik met veel enthousiasme voor Sch!k, waar ik me omringd voel door waardevolle collega-docenten. Ik ben een docent die graag werkt vanuit een ontspannen sfeer met ruimte voor geconcentreerd werken en uitwisseling. De individuele vermogens van de cursisten spreek ik graag aan.

 

Modelboetseren

Modelboetseren Hugo Galema

 

Modelboetseren is een goede oefening om beter te leren waarnemen en om meer gevoel te krijgen voor de menselijke verhoudingen. Door dit veel te doen, daar gerichte aanwijzingen bij te krijgen en door de groepsevaluaties krijg je het na verloop van tijd in de vingers. Daarna volgt de uitdaging om het model op een persoonlijke manier uit te drukken.

 • aantal lessen: 3
 • data: woensdagmiddagen: 1 februari, 1 maart en 22 maart van 13 – 16 uur.
 • locatie: Atelier Ansen, Kerkdijk 10c te Ansen
 • docent: Hugo Galama
 • kosten: € 110 incl. BTW voor 3 lessen (incl. de kosten voor het model en het materiaal)

BEELDHOUWEN

De donderdagavondcursus is in het voorjaar vol. Je kan je op de wachtlijst laten zetten. Er is nog wel plek in het open atelier

Laat je verrassen door je verborgen creativiteit en zet deze om in een mooi kunstwerk!
Beeldhouwen voor mensen die denken dat ze twee linker handen hebben, die er gewoon nog nooit aan toe zijn gekomen of die wel ervaring hebben en weer zin hebben om het op te pakken.

We starten met een gezamenlijke opdracht om vertrouwd te worden met ruimtelijk werken en om te onderzoeken welke vormen jij mooi vindt. Vervolgens word je individueel verder begeleid met het vertalen van je idee, het maken van een ontwerp, het aan de slag gaan met een mooie, zachte steen en de technische uitvoering daarbij. Er is veel aandacht voor de vormgeving. In de loop van de cursus zijn er ook mogelijkheden om ruimtelijke objecten te maken met andere materialen, zoals hout, was of karton. Cursus vindt plaats in mijn compleet nieuwe atelier afgestemd op de RIVM-maatregelen. Desgewenst kun je ook buiten onder het afdak werken.

Ga de uitdaging aan en geef je op

 • aantal lessen :10
 • Maximaal 8 deelnemers
 • lestijd: donderdag 19.30 – 22.00 uur
 • eerste les: januari 2023
 • locatie: Atelier Ansen, Kerkdijk 10c te Ansen
 • docent: Hugo Galama

kosten: € 175,00 incl. BTW, excl. € 10 basismaterialen en de steen.
(de prijs van de steen hangt af van het soort steen die je kiest en de grootte. De aanschaf ervan kan via de docent)

Open atelier

Voor mensen die redelijk zelfstandig kunnen werken is er de donderdag – en vrijdagochtend. Op de donderdagmiddag is er meer ruimte voor begeleiding.

Het atelier is ingericht voor ruimtelijk werk (steen, hout, keramiek, was, karton). De eerste 10 keer word je begeleid om je weg te leren vinden binnen het atelier.

Elke donderdag- en vrijdagochtend (tussen 9 – 12.30 uur) en donderdagmiddag (tussen 13 – 16.30 uur)

 • locatie: Atelier Ansen, Kerkdijk 10c te Ansen
 • docent/contactpersoon: Hugo Galama
 • kosten: € 120,00 incl. BTW, excl. steen voor de eerste 10x.
 • Voor de daarop volgende dagdelen wordt er een lager bedrag gerekend.
 • De prijs van de steen hangt af van het soort steen die je kiest en de grootte. De aanschaf ervan kan via de docent.

Schrijf je in:

MOCHTEN ER PROBLEMEN ZIJN MET HET AANMELDINGSFORMULIER MELD JE DAN HIER AAN  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.

  Voor vragen:

  Hugo Galama
  www.atelier-ansen.nl

  www.hugogalama.nl

  hugogalama@gmail.com

  Scroll naar boven