Zeefdrukken

Cursus: Zeefdrukken met verschillende ontwerptechnieken

We gaan zeefdrukken met verschillende ontwerptechnieken.

De eerste lessen gaan we zeefdrukken met de sjabloontechniek. Hierbij maak je van papier of dun plastic een eenvoudig ontwerp. Dit leg je onder het zeefdrukraam en tijdens het drukken blijft dit aan het raam kleven.

Daarna gaan we schilderen met wateroplosbare screenfiller op het zeefdrukraam. Tijdens het zeefdrukken lost de screenfiller langzaam op. Hierdoor is elke afdruk weer anders.

De 3e techniek is een meerkleurendruk waarvoor we het zeefdrukraam gaan belichten met je ontwerp. De uitdaging is om de kleuren tijdens het drukken goed op elkaar aan te laten sluiten (pas drukken). Tijdens deze cursus leer je ook het hele proces van het druk klaar maken van de zeefdrukramen, het belichtingsproces, gebruik van inkten en aan het eind het schoonmaken van het zeefdrukraam. We drukken tijdens de cursus op papier.

Datum: dinsdagavond 24 september 2024 t/m 12 november 2024

 • Duur 8 lessen
 • Lestijd: 19:00 tot 22:00 uur
 • Locatie: Drukkerij Museum Meppel, Kleine Oever 11, 7941 BK Meppel
 • Kosten € 235,00 excl. € 30,-- materiaalkosten

Cursus: Zeefdrukken meerdere kleuren druk met belichtingstechniek

Deze techniek is een meerkleurendruk waarvoor we het zeefdrukraam gaan belichten met je ontwerp. De uitdaging is om de kleuren tijdens het drukken goed op elkaar aan te laten sluiten (pas drukken). Tijdens deze cursus leer je ook het hele proces van het druk klaar maken van de zeefdrukramen, het belichtingsproces, gebruik van inkten en aan het eind het schoonmaken van het zeefdrukraam. We drukken tijdens de cursus op papier.

Datum: dinsdagavond 19 november 2024 t/m 10 december 2024

 • Duur 4 lessen
 • Lestijd: 19:00 tot 22:00 uur
 • Locatie: Drukkerij Museum Meppel, Kleine Oever 11, 7941 BK Meppel
 • Kosten € 117,50 excl. € 20,-- materiaalkosten

Workshops zeefdrukken

Zaterdag 21 september 2024 9:30 – 14:00 uur:
Zeefdrukken met de sjabloontechniek of schilderen met screenfiller op het zeefdrukraam.

Sjabloontechniek: Hierbij maak je van papier of dun plastic een eenvoudig ontwerp. Dit leg je onder het zeefdrukraam en tijdens het drukken blijft dit aan het raam kleven. Door verschillende sjablonen te combineren kun je verschillende werken maken.
Screenfiller: Zeefdrukken dmv een ontwerp geschilderd met wateroplosbare screenfiller op het zeefdrukraam. Tijdens het zeefdrukken lost de screenfiller langzaam op. Hierdoor is elke afdruk anders.

Kosten € 69,50

Zaterdag 16 november 2024 9:30 – 16:30 uur.:
Zeefdrukken met de belichtingstechniek.

Je krijgt uitleg over de techniek zeefdrukken met de belichtingstechniek en het maken van een ontwerp in meerdere kleuren. Daarna ga je 's ochtends aan de slag om een eigen ontwerp te maken en ga je 's middags zeefdrukken. Je ontwerp wordt eind van de ochtend belicht op een zeefdrukraam. Na de lunch (deze zelf meebrengen) krijg je uitleg over het gebruik van de inkten en andere materialen die nodig zijn om te zeefdrukken. Daarna ga je drukken.

We sluiten de dag gezamenlijk af met het bekijken van elkaars werk.

Kosten € 110,--

Aanmelden zeefdrukken

Geef bij de boeking aan welke cursus/workshop je wil volgen.

Mochten er problemen zijn met aanmelden meld het hier  Velden met een * zijn verplichte velden.
  Zodra de voorwaarden akkoord zijn kunt u inschrijven.

  Scroll naar boven